İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yeni Zelanda ve Avustralya Anzakları Unutmadı: Şafak Ayini Anma Töreni

Yeni Zelanda ve Avustralya Anzakları Unutmadı: Şafak Ayini Anma Töreni

Haber Haber -
19

Yüzlerce Yıl Öncesinin Anısına Tören

Yeni Zelanda ve Avustralya Kolordusu, Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümünde Arıburnu’nda bulunan Anzak Koyu’nda ‘Şafak Ayini Anma Töreni’ düzenledi. Binlerce kişi, atalarını savaşta kaybeden Anzakları törenle andı.

Önemli Katılımcılar ve Program

Eceabat Kaymakamı Murat Çiçek, Avusturalya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Marles, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Wiston Peters, birçok ülkenin büyükelçileri ve üst düzey yöneticiler törene katıldı.

Emek Verenlerin Saygıyla Anılması

Anma törenine katılan binlerce kişi, çıkarıldıkları topraklarda saatler öncesinden hazır bekledi. Led ekranlarda belgeseller ve savaşa katılan askerlerin videoları yayınlandı. Tören sırasında müzik dinletisi ve ilahiler gerçekleştirildi.

Çelenk Koyma Töreni ve Konuşmalar

Çelenk koyma töreni sabah saatlerinde başladı. Avusturalya ve Yeni Zelanda Başbakan Yardımcıları günün önemini vurgulayan konuşmalar yaptı. Piyade Kurmay Yarbay Fatih Kurtgöz, Atatürk’ün Anzak ailelerine yazdığı mektubu okudu.

Sonuç ve Son Duaya Kadar

Türkiye ve diğer devletlerin Anzak kabirlerine çelenk sunumu yapıldı. Ulusal marşların ardından Papaz’ın yaptığı duayla tören sona erdi. Unutulmayan Anzaklar, yüzlerce yıl sonra da saygıyla anıldı.

İlgili Yazılar