İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Bronz Çağı’na Ait Mezarda İlginç Keşif

Bronz Çağı’na Ait Mezarda İlginç Keşif

Haber Haber -
22

Mezarın İncelenmesi

‘Bronz Çağı’na tarihlenen bir mezarda yapılan incelemede, 40 ila 60 yaşları arasında ölmüş bir erkeğe ait kalıntılar bulundu. Araştırmacılar, cesedin üstüne büyük bir taş blok bırakıldığını belirledi. Bu durumun, ölen kişinin dirilmesini önlemek için yapıldığı düşünülüyor.

Arkeologların Değerlendirmesi

Proje Yöneticisi Susanne Friederich, “Taş Devri’nde dahi insanların hortlaklardan korktuğunu biliyoruz. O zamanlarda ölülerin mezarlarından çıkmaya çalıştığına inanılıyordu.” açıklamasında bulundu. Arkeologlar, bu gömü alanını Beaker veya çan biçimli çömlek kültürüyle ilişkilendiriyor. MÖ 2 bin 800 civarında Avrupa’da ortaya çıkan bu halk, kıtanın batısı ve Afrika’nın bazı bölgelerine yayılmıştı.

Zombi Mezarları

Beaker halkının, mezarlara çömlek gibi eşyalar bırakmasıyla bilindiği belirtildi. Avrupa’nın çeşitli yerlerinde, ölülerin dirilmesinden korkulduğuna işaret eden zombi mezarları bulunmaktadır. Bazı mezar alanlarında cesetlerin kol ve bacaklarına taş bağlandığı, bazılarında ise ağızlarına taş konulduğu tespit edilmiştir.

Antropolog Dr. David Soren’in Açıklaması

Arizona Üniversitesi’nden antropolog Dr. David Soren, “Ölülerin ruhlarını kendi çıkarları için kullanabilecek (cadılar gibi) gizemli güçlere ve hortlaklara karşı büyük bir korku vardı. Henüz zarar görmemiş topluluğu korumak için ağza ya da cesedin üstüne konan taşlar apotropaik (kötülüğü önleme gücüne sahip) olarak görülüyordu.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

İlgili Yazılar