İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. E-sigaraların Gerçek Tehlikeleri ve Uyarılar

E-sigaraların Gerçek Tehlikeleri ve Uyarılar

Haber Haber -
21

E-sigaraların Zararları Uzmanlar Tarafından Açıklandı

Doç. Dr. Seyhan Us Dülger, Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi, e-sigaraların solunum hastalıklarından hormonal etkilere, nörolojik bozukluklardan kalp damar sistemi zararlarına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabileceğini vurguladı.

E-sigaraların Üretimi ve Satışı Yasaklanmalı

Türk Toraks Derneği, tütün kontrolü için önerilen düzenlemelerin uygulanmasını ve elektronik sigaraların ülkemize girişinin engellenmesini talep ediyor. Ülkemizde yasak olmasına rağmen e-sigaraların kolayca ulaşılabilir olması endişe verici.

E-sigaralar Beyin Gelişimini Olumsuz Etkiliyor

E-sigaraların çocuklarda ve gençlerde öğrenme zorluğu ve beyin gelişiminin bozulması gibi ciddi sonuçlara yol açabileceği belirtiliyor. Kontrolsüz kullanımı ise akut psikoz gibi acil sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

E-sigaralar Yeni Bağımlılıklar Yaratıyor

Prof. Dr. Metin Akgün, e-sigaraların aslında tütün endüstrisinin gerçek dışı iddialarla pazarladığı, nikotin ve zararlı kimyasallar içerdiğini belirtiyor. Yüksek doz nikotin içeren cihazlar gençlerde bağımlılığa yol açabiliyor ve geleneksel sigara kullanımını artırabiliyor.

İlgili Yazılar