İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul’da Evren Barış Yavuz Tutuklandı

İstanbul’da Evren Barış Yavuz Tutuklandı

Haber Haber -
18

Alevilerin PKK İle İlişkilendirildiği Yazı Nedeniyle Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada “Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı” başlıklı yazı nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Evren Barış Yavuz’u tutukladı.

İddialar ve Tutuklama Süreci

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu yazıyı kaleme aldığı iddia edilen Yavuz’u gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada, şüphelinin terör örgütü propagandası, hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarından kaydının olduğu belirlendi.

Evren Barış Yavuz, İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi ve savcılıktaki ifadesinin ardından “yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” ve “terör örgütü propagandası 1xbet türkiye yapmak” suçlamalarıyla tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Hakimlik, delillerin karartılma şüphesi ve kuvvetli suç şüphesinin varlığı gerekçesiyle Yavuz’un tutuklanmasına karar verdi.

Yazı ve İlişkilendirilen Olaylar

Yavuz, daha önce AKP’nin Filistin mitingine ilişkin paylaşımıyla da gündeme gelmişti. Bu paylaşım sonrasında yaşanan tartışmaların ardından Yavuz, söz konusu yazıyı kendisinin kaleme almadığını iddia edip, paylaşımındaki fotoğraf seçimini ‘talihsizlik’ olarak nitelemişti.

İlgili Yazılar