İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’dan 5G Geleceği

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’dan 5G Geleceği

Haber Haber -
20

Türkiye 5G Vizyonunu Belirliyor

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, 2026 yılında Türkiye’de 5G hizmetlerinin başlatılması planının ulusal bir vizyonun işareti olduğunu belirtti. Güngör, 5G’nin sadece hızlı internet erişimi değil, aynı zamanda toplum ve ekonomi için dönüştürücü bir teknoloji olduğunu vurguladı.

Turkcell’de 5G Çalışmaları

Güngör, Turkcell’de 5G çalışmalarının 4 ana ekseninde yürütüldüğünü açıkladı. Altyapı ve ağ modernizasyonu, yenilikçi uygulamalar, AR-GE faaliyetleri ve yerli 5G ekosistemi oluşturma üzerine odaklandıklarını ifade etti. Turkcell, yerli ve milli teknolojilerle 5G’ye geçişin stratejik bir öncelik olduğunu vurguluyor.

Türk Telekom’un 5G Çalışmaları

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, Türkiye’nin 5G ve teknolojileriyle tanışması için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti. Fiber altyapının 5G için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Beytur, yerli unsurlarla 5G’ye geçişi hedeflediklerini ifade etti.

Vodafone’nun 5G Perspektifi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 5G’nin fiber altyapıyla desteklenmesi gerektiğini belirtti. Süel’e göre, 5G yeni bir sanayi devrimi başlatacak ve birçok sektörde verimliliği artıracak. Vodafone, yerli ürünlerin 5G altyapısında kullanımı konusunda destek vermeye devam ediyor.

İlgili Yazılar