İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Apple, Eski Çalışanını Sızdırmaktan Dolayı Dava Ediyor

Apple, Eski Çalışanını Sızdırmaktan Dolayı Dava Ediyor

Haber Haber -
16

Apple, Gizli Bilgilerin Sızdırılması Nedeniyle Eski Çalışanını Mahkemeye Verdi

Apple, eski çalışanı Andrew Aude’u, şirketin gizli bilgilerini sızdırmakla suçluyor. Aude’un Journal uygulaması ve Vision Pro gibi cihaz detayları da dahil olmak üzere bilgilerin gazetecilere ve diğer şirket çalışanlarına sızdırdığı iddia ediliyor.

Dava Detayları

Kaliforniya eyalet mahkemesinde açılan davada, Aude’un stratejiler, çalışan sayısı ve ürün donanım özellikleri gibi bilgileri sızdırdığı belirtiliyor. Aude’nin, Haziran ve Eylül 2023 arasında şifreli mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla Wall Street Journal ve The Information gazetecilerine bilgiler aktardığı iddia ediliyor.

Apple’ın Suçlamaları

Apple’ın avukatları, Aude’un iOS mühendisi olarak Apple’da çalıştığı süre boyunca en hassas ürünlerle ilgili bilgilere erişimi olduğunu belirtiyor. Şirket, bu bilgi sızıntılarının 2023’ün sonlarına kadar fark edilmediğini iddia ediyor.

Aude’un İtirafları

Apple’ın iddialarının ardından yapılan toplantılarda Aude’un, en az iki gazeteciye bilgi sızdırdığını itiraf ettiği belirtiliyor. Bu itirafların ardından işten çıkarılan Aude’a, tazminat, ikramiye ve hisse senedi opsiyonlarının iadesi talebinde bulunuldu.

İlgili Yazılar