İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel haber
  4. »
  5. ukraynada üniversite öğrencisi olmak

ukraynada üniversite öğrencisi olmak

admin admin -
13

ukraynada üniversite öğrencisi olmak

Üniversite, sosyal ve kültürel deneyimlerinizi öğrenebileceğiniz ve genişletebileceğiniz bir yerdir. Ukrayna’daki öğrencilerin hayatta başarılı olmak için çok fazla fedakarlık yapması gerekiyor. Yoksulluk içinde yaşarken eğitimlerini tamamlamalı, bir iş bulmalı ve bir aile kurmalıdırlar. Ukrayna’da öğrenci olmak kolay değil ama çok faydalı olabilir.

 Ukrayna’daki üniversite öğrencileri, ülkelerindeki siyasi durum nedeniyle pek çok zorlukla karşılaşıyor. Üniversiteler genellikle okul binalarına ve ekipmanlarına zarar veren aşırılık yanlılarının saldırılarının hedefi olur. Bu şiddetin temel nedeni, üniversitelerin bağımsız düşünce merkezleri olması ve Ukrayna demokrasisinin gelişmesinde kilit rol oynamasıdır. Ayrıca birçok üniversite öğrencisi, mevcut hükümete karşı barışçıl protestolara düzenli olarak katılan kendini adamış aktivistler. Bu protestolar genellikle, yalnızca radikal öğrencileri daha da radikalleştirmeye yarayan sert polis müdahalesiyle karşılaşıyor. Her iki tarafın da üniversitede kendini güvensiz hissetmek için iyi sebepleri var; bu, siyasi durumun Ukrayna’daki yüksek öğretimi nasıl etkilediğinin sadece bir örneğidir.

Ukrayna’daki üniversite kütüphaneleri, siyasi ortam nedeniyle birçok zorlukla karşullar. İlk üç yaşamımızdan bu yana Ukrayna’da çalışma ve seyretmek için eğitim hizmetleri yemiyoruz. Ancak bu hizmetlerin neredeyse tamamının payı bizdeki her üniversitede bulunan kişilerden paylaşmakta. Üniversitelerin çalışıldığavarları nedeniyle zaman zorlama saldırılardan dolayı bir hapishaneye göç ettirilmektedir. Bizdeki her öğrenci, uzun ve sert umutlar için durdurulmuş terapi işleyişinde yapmakta zorunlu kalmak. Ancaksa onun farklı yükünü de taşımıştrama söyleyecektirimdedirler. Genel olarak bir bölge olaraman ya da yaşam alanları bile o bölgeden uzaklaşabilecek güzel insanların bulunduğu belliydi. Sonra da ‘Yurij Vasylenko’ diyorlar ve ‘güzel bir semte gitme planlayayken’ söyleyerek bu sevdikleri gibi oralardan ‘hayal’ almaya devam ediyorlar. Bazen için iki haftadır giderek daha fazla hayat yaşamaya devam edebilen çocuklar olacağıkça…

 Üniversite, öğrenebileceğiniz ve sosyal ve kültürel deneyimlerinizi genişletebileceğiniz bir yerdir – ancak öğrencilerin hayatta başarılı olmak için çok şey feda etmesi gerekir. Üniversite binalarına yönelik şiddet, insanların kendilerini güvensiz hissetmelerine neden oluyor, bu da onların kampüs içi veya kampüs dışı radikal gruplara katılma şanslarını artırıyor. Ayrıca öğrenciler, hayattaki gelecekteki başarılarını belirleyen sınavlara hazırlanırken birçok uykusuz geceyi feda etmek zorundadır.

 eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir