İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ukrayna Odessa Tıp Üniversitesi

Ukrayna Odessa Tıp Üniversitesi

admin admin -
10

Ukrayna Odessa Tıp Üniversitesi

Odessa Tıp Üniversitesi (OMU), Ukrayna’nın güneyindeki en eski kolejlerden biridir. 1876 ​​yılında Nikolayev Tıp Fakültesi adı altında kurulmuştur. 1902’de adı Breslau tıp fakültesi olarak değiştirildi. Bir yıl sonra adı Odessa tıp üniversitesi olarak değiştirilmiştir. 1918’de Odessan üniversitesinin adı Odessa üniversitesi olarak değiştirildi. Kurucu şehrin adını korumanın bir yolu olarak, üniversite topluluğunun bazı üyeleri, adının Odessa tıp üniversitesi olarak değiştirilmesini önerdi. Sonuç olarak, kurum o zamandan beri bu şekilde bilinir.

 OBU’nun açılış sınıfı 32 öğrenciden oluşuyordu. O zamana kadar Nikolayev, bir tarım merkezi olduğu kadar büyük bir limandı. Aynı zamanda, güney Rusya ve Karadeniz limanlarına giden kargolar için bir demiryolu hattı görevi de gördü. Bu nedenle, kurulduğu sırada sağlık profesyonelleriyle dolup taşıyordu. Aslında, Odessa Tıp Üniversitesi kökenlerini Nikolaus Stepanovich Breslau tarafından 1860 yılında Nikolayev’de (o zamanlar Rusya’nın bir parçası) açılan ebeler için bir okuldan doğan Nikolayev Tıp Fakültesi’nden alır. Sonuç olarak, bazıları Nikolayev’in Odessa tıp fakültesini kurmak için haklı olarak kredi talep etmesi gerektiğini savundu.

Odessa’nın OMU’su Chkalov Caddesi’nde üç ayrı fakat bitişik binada bulunuyor. Bu, Sovyet sonrası ülkelerde alışılmadık bir düzenleme değil; ancak, OMÜ’yü bu bölgedeki diğer birçok okuldan ayırıyor. Üç ana yapı, hem lisans hem de lisansüstü dersler için sınıfları, ofisleri ve klinik laboratuvarları barındırır. Her binaya 20. yüzyılda tıbba önemli katkı sağlayan bir kişinin adı verilmiştir: Bell, Fleming ve Poltavchenko binalarında fakülte ofisleri ve sınıflar bulunurken, Calkina binası klinik laboratuvarları ve bir eczaneyi barındırır. Kampüste dördüncü bir bina – Mikhail Chumak’ın adını almıştır – Odessa’nın tek çocuk hastanesine ve çocuk hastalıkları veya hamilelikle ilgili rahatsızlıklarla uğraşan aileler için birkaç ayakta tedavi kliniğine ev sahipliği yapmaktadır.

Her yıl 10.000’den fazla öğrenci, Odessa Medical’de 200’den az yer için seçmelere katılmaktadır. Üniversitenin lisans programı. Bu nedenle, kabul standartları son derece yüksektir. Başvuranlar, Odessa tıp üniversitesine kabul edilmeden önce en az iki yıllık liseyi bitirmiş olmalıdır. Kabul için uygun sayılmak için, başvuru sahiplerinin ayrıca en az 16 yaşında olması ve Ukraynaca ve Rusça okuma ve yazma yeteneğine sahip olması gerekir. Ek gereksinimler, iyi bir genel sağlık kaydı ve kalp problemleri veya epilepsi öyküsü olmamasını içerir. Son olarak, adaylar, tüm lise derslerinden aldıkları notları ve Tıp Fakültesi Giriş Sınavı (MCET) gibi standart giriş sınavlarından aldıkları puanları gösteren transkriptlerini sunmalıdır.

 OMÜ’deki ilk iki yılını başarıyla tamamladıktan sonra, tüm lisans öğrencileri garantilidir. eğitimlerinin son yılı boyunca ücretsiz eğitim. Ücretsiz öğrenime ek olarak, tüm öğrenciler kampüsteki yurtta kaldıkları süre boyunca ücretsiz oda ve yemek alırlar. Ayrıca, OMÜ’nün eğitimlerini finanse etmede mali kısıtlamaları olan ihtiyaç sahibi öğrenciler için beş burs fonu vardır. Engelli öğrenciler, OMÜ’nün engelli fonu aracılığıyla da engelli bursları alırlar – her yıl yaklaşık 10 öğrenci, üniversitede bulundukları her yıl 10-1500 $ değerinde engelli bursu alırlar.

 Odessa, geleneksel olarak sağlık profesyonellerinin eğitim gördüğü bir şehir olarak bilinir. iyi eğitimli ve istihdam edilmiş. Pek çok kolej öğrencisi, prestijli tarihi ve saygın eğitim standartları nedeniyle bu üniversiteye gitmeyi seçmektedir. Arkasında 10 asrı aşkın bir geçmişe sahip olan bu eğitim kurumunun ‘Sovyetlerin beşiği’ olarak anılmasına şaşmamak gerek.

 eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir