İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Alerjik Hastalıklar ve Görülen Artış Üzerine Uzmanın Açıklamaları

Alerjik Hastalıklar ve Görülen Artış Üzerine Uzmanın Açıklamaları

Haber Haber -
18

Alerjiler ve Mevsimsel Değişiklikler

Alerji: Normalde zararlı olmayan maddelere karşı vücudun aşırı reaksiyon göstermesi durumudur. Alerjik reaksiyonlar mevsimsel değişikliklere bağlı olarak artabilir. Özellikle polen, mantar sporları veya küfe duyarlı olan bireylerde belirtiler mevsimlere göre değişebilir. Ancak alerjik reaksiyonlar sadece belirli mevsimlerle sınırlı değildir, iç mekan alerjenlerine karşı hassasiyeti olanlar yıl boyunca semptomlar yaşayabilirler.

Alerji Vakalarındaki Artış ve Etkileyen Faktörler

Covid-19 ve Alerjik Hastalıklar: Son dönemde alerji vakalarında artış görülmesinde Covid-19’un etkisi olduğu düşünülse de iklim değişikliği, sanayileşme, stres gibi faktörlerin de rolü büyük. Solunum yolu alerjenlerinin sayısındaki artış da alerjik hastalıkların yaygınlaşmasında etkili olabilir.

Risk Altındaki Gruplar ve Alerji

Risk Grupları: Ailesinde alerjisi olanlar, kimyasallara maruz kalan meslek grupları, tütün ürünlerini kullananlar ve stres altındakiler alerjik reaksiyonlar açısından daha risk altındadır.

Alerji Tedavisi ve Önemi

Tedavi ve Önemi: Alerji tedavisi hastanın durumuna göre ilaçlarla veya immünoterapi gibi yöntemlerle yapılabilir. Alerjenlerden kaçınmak da tedavinin önemli bir adımıdır. Tedavi edilmezse alerji, bağışıklık sisteminde bozulmaya ve diğer enfeksiyonlara karşı risk artışına neden olabilir.

İlgili Yazılar