İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. ABD’de TikTok’un Yasaklanması Yolunda Yeni Gelişmeler

ABD’de TikTok’un Yasaklanması Yolunda Yeni Gelişmeler

Haber Haber -
17

Senato, TikTok Yasasını Kabul Etti

ABD’de uzun bir süredir gündemde olan TikTok’un yasaklanması konusunda önemli bir adım atıldı. ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen yasa tasarısı, Senato’da 79 lehte ve 18 ret oyuyla onaylandı. Bu kararla birlikte TikTok’un Amerika’da yasaklanması süreci hız kazandı.

ByteDance’e 12 Aylık Süre Verildi

Tasarı kapsamında TikTok’un ana şirketi ByteDance’e, ABD’deki faaliyetlerini sonlandırma veya Amerikalı bir şirkete satma seçenekleri sunuldu. ByteDance’e verilen süre 12 ay olarak belirlendi. Şirket, yasayı anayasaya aykırı olarak niteleyerek hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

Tasarıya Karşı Çıkanlar

TikTok’un yasaklanması kararına karşı çıkanlar arasında ifade özgürlüğü ve dijital haklar grupları da yer alıyor. TikTok CEO’su Shou Chew ise zorunlu satışın uygulamayla ilgili veri endişelerini çözmeyeceğini belirtmişti. Ancak tüm itirazlara rağmen Senato’da tasarı kabul edildi.

Geçmişte Yaşananlar

ABD’de TikTok’un yasaklanması süreci, eski Başkan Donald Trump döneminde de gündemdeydi. Trump yönetimi, ByteDance’i bir Amerikan şirketine satmaya zorlamış ancak bu karar mahkeme tarafından bozulmuştu. Şimdi ise Biden’ın, yasayı onaylayacağı belirtiliyor.

Kongre Üyelerine Bilgi Verildi

Meclis ve Senato’da yapılan oylamalardan önce, Kongre üyelerine TikTok’un oluşturduğu iddia edilen ulusal güvenlik tehdidi hakkında istihbarat yetkilileri tarafından bilgi verildi. Bazı milletvekilleri ise bu tehdidin varsayımsal olduğunu dile getirdi.

İlgili Yazılar