İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi Açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi Açıklandı

Haber Haber -
20

Reel Kesim Güven Endeksi Nisanda Artış Gösterdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, nisan ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi değerlendirildi. İktisadi Yönelim Anketi sonuçları, imalat sanayisinde faaliyet gösteren 1727 iş yerinin yanıtlarının ağırlıklandırılarak toplulaştırılmasıyla elde edildi.

Reel Kesim Güven Endeksi 106,1 Seviyesine Yükseldi

Reel Kesim Güven Endeksi, nisanda geçen aya göre 1,7 puan artarak 106,1 seviyesine yükseldi. Aynı dönemde mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi ise 103,5 seviyesinde değişmeyerek gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, birçok önemli faktör endeksi etkiledi.

ÜFE Beklentisi Yüzde 55,5’e Yükseldi

Gelecek üç aylık dönemde ÜFE beklentisi yüzde 55,5’e yükselirken, birim maliyetlerde yaşanan gelişmeler ve satış fiyatlarına ilişkin beklentilerde de değişimler gözlendi. Ayrıca, içinde bulundukları sektördeki genel gidişat konusunda işletmelerin beklentilerindeki değişimler dikkat çekti.

İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi’nin açıklanması, ekonomiye ilişkin önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

İlgili Yazılar