İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin Dönüşüm Süreci

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin Dönüşüm Süreci

Haber Haber -
14

Ziraat Bankası’na Devredilen Kemer Country Golf Sahaları

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin deprem toplanma alanı da olan golf sahaları, Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredildi.

Rezerv Yapı İlan Edilen Bölge

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi için Kemer Country bölgesini 29 Mayıs 2023 tarihinde rezerv yapı ilan etti.

İptal Edilen Plan Değişikliği

Emlak Konut GYO’nun lüks villa inşaatları için yapılan imar plan değişikliği, İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından 6 Ekim 2023’te iptal edildi. İBB’nin açtığı dava sonucunda karar verildi.

İnşaatların Önündeki Engel Kalktı

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, rezerv yapı alanı ilanıyla ilgili kararı iptal ederek inşaatların önündeki hukuki engeli kaldırdı.

Yeniden Değerlendirme ve İnceleme

Yapılan kararın, bölgedeki yapılanma kültürünü koruyarak mevcut alanları değerlendirme amacına uygun olduğu vurgulandı. Yeni bilirkişi raporu hazırlanmak üzere dava dosyası mahkemeye geri gönderildi.

Satış Değerleri

2023 yılında Emlak Konut GYO’nun Göktürk Kemer Evleri ve Villaları’ndaki satışlar sonucunda elde edilen toplam gelir 1 milyar 977 milyon lirayı buldu. Ortalama bir villanın fiyatı 145 milyon lira olarak belirlendi.

İlgili Yazılar