İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Hamas İsrail’in Basın Mensuplarına Yönelik İhlalleri Hakkında Açıklama Yaptı

Hamas İsrail’in Basın Mensuplarına Yönelik İhlalleri Hakkında Açıklama Yaptı

Haber Haber -
18

Hamas, İsrail’in Basın Özgürlüğüne Yönelik İhlallerini Kınadı

Hamas, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, İsrail’in basın mensuplarına yönelik çeşitli ihlallerini sürdürdüğünü belirtti. Açıklamada, İsrail’in basın mensuplarına yönelik hedef alma, öldürme, gözaltı, takibat ve engelleme gibi ihlallerinin uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiği vurgulandı.

Gazze’deki Basın Mensupları Filistin Halkının Sesini Duyurmak İçin Çalışıyor

Gazze Şeridi’ndeki basın mensuplarının, ulusal değerleri savunmaya devam ettiği, işgalin son bulmasını istediği ve özgürlük taleplerini dile getirdiği belirtildi. Hamas’ın açıklamasında, gazetecilerin İsrail’in katliamları ve soykırımı karşısında gerçekleri aktarmak için fedakarlıkla çalıştığı ve Filistin halkının sesini duyurmak için çaba harcadığı vurgulandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Yönelik Saldırılarında Gazeteciler de Hedef Alındı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi verilerine göre, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de düzenlediği saldırılarda en az 141 gazeteci öldürüldü, 70’i yaralandı ve onlarca gazeteci de alıkonuldu. Ayrıca, İsrail’in saldırılarında binlerce Filistinli yaşamını yitirirken, hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı zarar gördü.

Gazze’deki basın mensuplarına yönelik saldırıları kınayan Hamas, uluslararası toplumu İsrail’in bu suçlarından dolayı yargılanması ve cezalandırılması konusunda harekete geçmeye çağırdı.

İlgili Yazılar