İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. İstanbul Etabı Kötü Hava Şartları Nedeniyle Nötralize Edildi

İstanbul Etabı Kötü Hava Şartları Nedeniyle Nötralize Edildi

Haber Haber -
15

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Son Etabı Değişti

İstanbul’da düzenlenen 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun sekizinci ve son etabı kötü hava şartları sebebiyle nötralize edildi. Yarış, kayganlaşan yollar nedeniyle risk oluşturduğu için değişikliğe gidildi.

Yarışın Yeni Rotası ve Katılımcıları

Beşiktaş Meydanı’ndan başlayacak olan yarış, sporcu ve takım temsilcileri ile hakemlerin ortak kararıyla Sultanahmet Meydanı’nda tek tur atılarak tamamlandı. Yarışın startını ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi.

Galip İsim ve Mayo Sahipleri

Bu değişiklik sonrasında genel klasmanda birinci olan Dsm-Firmenich PostNL takımından Hollandalı bisikletçi Frank van den Broek, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun galibi oldu. Van den Broek, “turkuaz mayo”yu kazanarak zirveye çıktı.

Mayo Şampiyonları ve Takımlar Klasmanı

Frank van den Broek “turkuaz mayo”nun sahibi olurken, sprint kategorisinde Danimarkalı Tobias Andresen “yeşil mayo”yu, tırmanış kategorisinde ise Almanya’dan Vinzent Dorn “kırmızı mayo”yu kazandı. Türkiye’nin doğal güzelliklerinin ön plana çıkarıldığı özel klasmanda birincilik elde eden isim ise Vinzent Dorn oldu. Takımlar genel klasmanında ise Q36.5 Pro Cycling Team birinci sırayı aldı.

Geçmiş Yıllarda da Nötralize Kararları

Önceki yıllarda da benzer durumlar yaşanmış, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 2022’de bir kaza sebebiyle nötralize edilmişti. İstanbul etabında yaşanan kaza sonrasında yarış nötralize edilmiş ve güvenlik ön planda tutulmuştu.

İlgili Yazılar