İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Vali Davut Gül’ü Ziyaret Etti

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Vali Davut Gül’ü Ziyaret Etti

Haber Haber -
18

Özgür Çelik, Vali Gül’ü Ziyaretin Ardından Açıklama Yaptı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Vali Davut Gül’ü ziyaret ederek Anayasa Mahkemesi’nin kararını hatırlattı. Çelik, “1 Mayıs’ta Taksim’de olmak tüm işçilerin ve emekçilerin hakkıdır” dedi.

Çelik’in Sosyal Medya Açıklaması

Özgür Çelik, ziyaretin ardından şu ifadeleri sosyal medya hesabından paylaştı: “İstanbul Valisi Sayın Davut Gül’ü makamında ziyaret ettik. İstanbul’da yerel seçim sürecinin sorunsuz atlatılmasına dönük katkılarından dolayı teşekkürlerimizi ileterek, 1 Mayıs kutlamalarına yönelik düşüncelerimizi paylaştık. 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günüdür.”

İşçiler Taksim’i İstiyor

Çelik, Taksim’in 1977’den beri 1 Mayıs’ın simgesi olduğunu belirterek, 2023 yılı Anayasa Mahkemesi kararına atıfta bulundu. Çelik, “İşçiler ve emekçiler ekmek, adalet, demokrasi ve sosyal hukuk devleti talebini 1 Mayıs’ta Taksim’de dile getirmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Karşı Karşıya Gelinmemeli

Çelik, enflasyon, vergi yükü, iş cinayetleri gibi sorunlara dikkat çekerek, emekçilerin Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlama talebinin haklı olduğunu vurguladı. Ayrıca, sendikaların öncülüğünde gerçekleşecek kutlamaların barışçıl bir şekilde geçmesi ve güvenlik güçleri ile emekçilerin karşı karşıya gelmemesi temennisini iletti.

İlgili Yazılar