İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Mehmet Ali Yılmaz: Trabzonspor’un Efsane Başkanı

Mehmet Ali Yılmaz: Trabzonspor’un Efsane Başkanı

Haber Haber -
15

Trabzonspor’un 8. Başkanı: Mehmet Ali Yılmaz

Trabzon’da 21 Ekim 1948’de doğan Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

Trabzonspor’a 4 Kupa Kazandıran Başkan

1982-1983 sezonunda Trabzonspor’un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte önemli başarılar elde etti. Yılmaz’ın başkanlığı döneminde Trabzonspor, Cumhurbaşkanlığı Kupası, lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Onursal Başkanlık ve Tesisleşme Çalışmaları

1988’de yapılan Divan Başkanlık Kurulu’nda alınan bir önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor’un onursal başkanı unvanını aldı. Aynı zamanda Yılmaz, kulübün tesisleşme çalışmalarına da öncülük etti. Trabzonspor’un mevcut tesislerine Mehmet Ali Yılmaz’ın ismi verildi.

Sporcu ve Siyasetçi Kimliği

1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Trabzon milletvekili seçilen Mehmet Ali Yılmaz, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlendi. Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonu’nun özerk yapısına kavuşmasına önemli katkılarda bulundu.

Mehmet Ali Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen isimlerden biri olarak tanındı ve Trabzonspor camiasında unutulmaz bir yer edindi.

İlgili Yazılar