Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yükselişle başladı. Açılışta bankacılık endeksi artarken holding endeksi geriledi. Küresel piyasalar karışık seyrediyor.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 0,75 değer kazanarak 12.213,58 puandan tamamladı. Endeks, bugünkü açılışta önceki kapanışa göre 51,02 puan ve yüzde 0,42 artışla 12.264,61 puana ulaştı.
Açılış itibarıyla bankacılık endeksi yüzde 0,41 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,31 oranında geriledi. Sektör endeksleri arasında madencilik endeksi yüzde 1,87 ile en fazla kazancı elde ederken, finansal kiralama ve faktoring endeksi yüzde 5,54 ile en çok düşüş gösteren sektör oldu.
Küresel piyasalar, Orta Doğu’daki gelişmeler, teknoloji şirketlerinin gelir beklentileri ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek dönemdeki politika adımlarına yönelik öngörülerle karışık bir seyir izliyor. Bu gelişmeler, piyasalardaki yönü etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor.
İstanbul Ekonomi Forumu, ikinci gününde küresel merkez bankası başkanlarını ağırlamaya devam ediyor. Bu toplantılar, küresel ekonomi ve para politikalarına ilişkin önemli tartışmalara ev sahipliği yapıyor. Analistler, bugünkü yurt içi verilerde sanayi üretiminin, yurt dışı verilerde ise ABD’den Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ve enflasyon beklentisi verilerinin yakından takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 12.400 ve 12.500 puan seviyelerinin direnç, 12.100 ve 12.000 puan seviyelerinin ise destek konumunda olduğu ifade edildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]