Kara Harp Okulu Birincisi ve Diğer Teğmenler Ordudan İhraç Edilebilir
İstanbul Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olaylar sonrasında Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 teğmenin ordudan ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi gündemdeki yerini koruyor. Milli Savunma Bakanlığı, teğmenlerin törende “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmadığını belirterek, asıl gerekçenin teğmenlerin emir-komuta zincirini kılıçlı yemin ederek bozması olduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat: Çok Sert Gitmeyin
Yaşanan gelişmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde disiplinden taviz verilemeyeceğini vurgulayarak, teğmenlerin ihraç edilmesi konusunda hassas davranılması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde disiplinsizliğe müsamaha gösterilemeyeceğini ve benzer olayların tekrarlanmaması gerektiğini ifade etti.
Disiplinsizlikle Suçlanan Komutanlar da Görevden Alındı
Mezuniyet töreninde görev alan Alay Komutan Yardımcısı, Tabur Komutanı ve Bölük Komutanı hakkında da disiplinsizlik suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Teğmenlerin Tabur Komutanı Binbaşı S.İ. ise görevden alınmıştı. Binbaşının veda mesajı ise dikkat çekmişti.
Bu gelişmelerin ardından Kamuoyunda Kara Harp Okulu mezuniyet töreni skandalı ve sonrasında yaşananlar hakkında tartışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili detaylı inceleme ve soruşturmanın devam edeceği belirtiliyor.