İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Gazze’den Türkiye’ye Yaralı Geldiler, Türkiye’de Yaşam Mücadelesi

Gazze’den Türkiye’ye Yaralı Geldiler, Türkiye’de Yaşam Mücadelesi

Haber Haber -
2

Gazze’den Türkiye’ye Yaralı Gelen İki Kardeşin Hikayesi

Gazze’de yaşanan İsrail saldırılarında yaralanan 15 yaşındaki İsra Cihad Ebu Takiya, babasını kaybettikten sonra Türkiye’ye annesi ve kardeşleriyle gelerek yaşam mücadelesine devam ediyor. Mısır’da başlayan tedavileri Türkiye’de devam eden Ebu Takiya, vücudunda taşıdığı şarapnel parçalarının izleriyle savaşın etkilerini taşıyor.

Yaşadığı Zorluklar

Bombalı saldırı sonucu bacağını kaybeden ve protez takılan Ebu Takiya, Gazze’de saldırılarda hayatını kaybeden yakınlarıyla birlikte evinin, okulunun ve eski yaşamının geride kaldığını ifade etti. Gazze’ye dönme ve hakları için mücadele etme hayali kuran genç, avukat olmayı hedefliyor. Ancak şu an elimden sadece dua etmek geliyor diye de ekledi.

Türkiye’ye Teşekkür

Ebu Takiya, Türkiye’nin kendilerini davet ederek misafir ettiğini ve sağlık hizmetlerinden yararlandıkları için minnettar olduklarını belirtti. Yeni bir ömür verildiğini ve şanslı olduğunu düşünen genç, Türkiye’de edindiği Türk arkadaşlarının da kendisine destek olduğunu vurguladı.

Hayaller ve İstekler

İsrail saldırılarında başından yaralanan Abdülhamit Ebu Takiya ise tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş durumda. Gazze’deki arkadaşlarını özleyen genç, Türkiye’de edindiği arkadaşlarının desteğiyle yeniden yürümeyi ve futbol oynamayı hayal ediyor. Babasının acil sağlık ekibinde yer aldığı gibi kendisinin de ileride bu alanda çalışmayı düşlediğini ifade eden Abdülhamit, Gazze’de savaşan Filistinlilere destek olmak istediğini dile getirdi.

İlgili Yazılar