İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. ABD’de McDonald’s Skandalı: E.coli Bakterisi Nedeniyle 49 Kişi Hastalandı

ABD’de McDonald’s Skandalı: E.coli Bakterisi Nedeniyle 49 Kişi Hastalandı

Haber Haber -
4

McDonald’s Hamburgerleri E.coli Skandalı

ABD, uluslararası hazır yemek zinciri McDonald’s’ın adının karıştığı bir gıda skandalı ile sarsıldı. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri Kurumu’ndan (CDC) yapılan açıklamada, McDonald’s’ın “Quarter Pounder” hamburgerlerinden tüketen 49 kişinin Escherichia coli (E.coli) bakterisi nedeniyle hastalandığı belirtildi.

Şüpheli Gıda Maddesi: Soğan ve Dana Köftesi

Hastaların McDonald’s’ta yemek yedikten sonra hastalandığını ifade ettiği belirtilirken, Colorado eyaletinde yaşayan 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Gıda maddesinin henüz kesin olarak tespit edilmediği açıklamada, uzmanların kıyılmış soğan ve dana köftesinden şüphelendiği vurgulandı. CDC, şüpheli vakaların görüldüğü eyaletlerde McDonald’s’ın söz konusu gıda maddelerinin kullanımını geçici olarak durdurdu.

Belirtiler ve Uyarılar

E.coli bakterisinin alınmasından 3-4 gün sonra başlayan belirtiler arasında 38,8 derece üzeri ateş, kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu yer alıyor. Yetkililer, bu şikayetleri yaşayan kişilerin tıbbi destek almaları konusunda uyarılarda bulundu.

E.coli Bakterisi Hakkında

Normalde insan ve hayvanların bağırsak ortamında bulunan E.coli bakterileri, hastalıklara neden olabilen alt türler içerebilir. E.coli bakterilerinin genellikle çiğ etlerden, süt ürünlerinden ve sebzelerden bulaştığı bilinirken, bu durum yüzde 85 oranında iyi pişirilmemiş veya temizlenmemiş gıdalarla ilişkilendirilir.

Bu gelişmelerin ardından McDonald’s hisseleri yaklaşık yüzde 9 değer kaybetti. Skandalın etkileri ve soruşturmanın devam edip etmeyeceği merak konusu.

İlgili Yazılar