İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Nijerya’da Kolera Salgınında Ölü Sayısı 63’e Yükseldi

Nijerya’da Kolera Salgınında Ölü Sayısı 63’e Yükseldi

Haber Haber -
55

Nijerya’da Kolera Salgını Hakkında Son Durum

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Jide İdris, kolera salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İdris’e göre, ocaktan bu yana başkent Abuja’nın yanı sıra ülkenin 33 eyaletine yayılan kolera salgınında 2 bin 102 vaka tespit edildi. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 63’e yükseldi.

Vakaların Yüzde 90’ı 10 Eyalette

İdris’in verdiği bilgilere göre, vakaların yaklaşık yüzde 90’ı ülkenin 10 eyaletinde görülüyor ve bunların 7’si güney bölgesinde bulunuyor. Ülkede 26 Haziran’da kolera salgını sebebiyle “ulusal acil durum” ilan edilmişti.

Nijerya’da geçen yıl 3 binden fazla kolera vakası görülmüş, salgında 100’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Hastalık, “Vibrio” bakterisinin neden olduğu ve gıda ile su yoluyla bulaşan bir hastalık olup, ishale ve vücutta su kaybına yol açabiliyor. Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen kolera, ülkedeki temiz su eksikliği ve yetersiz tıbbi müdahalelerle daha da tehlikeli hale geliyor.

Diğer Salgın Hastalıklarla Karşı Karşıya Olan Nijerya

Nijerya’da sadece kolera değil, sıtma, çocuk felci, tifo ve maymun çiçeği virüsü gibi salgın hastalıklarla da sıklıkla karşılaşılıyor. Ülke, sağlık altyapısını güçlendirme ve hijyen koşullarını iyileştirme konusunda daha fazla çaba sarf etmek zorunda.

İlgili Yazılar