Ünlülerin spor hocası Uğur Çetin, spor yapmak
öğrenme becerisini arttırıyor.

Soner Sarıkabadayı, Petek Dinçöz, Özgün gibi bir çok ünlü isimle çalışan spor hocası Uğur Çetin spor yapmanın zihnimiz için olumlu etkilerinden bahsetti. İşte o açıklamalar.

SPOR YAPMAK BEYİN HÜCRELERİNİ BESLİYOR

Sözlerine spor yapmanın faydalarını anlatarak başlayan Çetin “Spor yapmak beyne birkaç açıdan iyi geliyor. Örneğin kalp atışını hızlandırarak, beyne daha çok kan gitmesini ve dolayısıyla da daha çok oksijen pompalanmasını sağlıyor. Bununla birlikte bazı hormonların salgılanmasına da yardım ederek beyin hücrelerinin gelişmesi için daha besleyici bir ortam oluşmasını sağlıyor.”

STRESİ AZALTIYOR

Spor yapmanın bir başka faydası ise stres hormonlarını azaltması olduğuna değinen Uğur Çetin, Stockholm’de yapılan bir araştırmada koşmanın antidepresan benzeri bir etkisi olduğu ve depresyona iyi geldiği bulunmuş. Üstelik, egzersiz yapmak ve özellikle de koşmak beynin hafıza ve öğrenmeden sorumlu bölgesi hipokampüste hücre artışına yardımcı oluyor. Yine başka araştırmalar da, yaşlanma ile hafıza ve zihinsel beceriler problemlerinin egzersiz yapan yetişkinlerde yapmayanlara kıyasla daha az olduğunu gösteriyor.” diyerek sözlerine devam etti.

SPOR YAPMAK UYKU KALİTESİNİ ARTTIRIYOR

Sporun uyku üzerinde etkilerinden bahseden Çetin, “Haftada en az 150 dakika egzersiz yapan insanlar daha iyi uyuyor ve gün içinde de daha zinde hissediyorlar.” dedi

Etiketler

YORUM YAZIN