İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel haber
  4. »
  5. Ukraynada üniversite öğrencisi olmak

Ukraynada üniversite öğrencisi olmak

admin admin -
7

Ukraynada üniversite öğrencisi olmak

Üniversiteler her ülkenin en önemli bilgi ve eğitim kaynaklarından biridir. Ukrayna bir istisna değildir. Ukrayna’daki üniversite sayısı 60’ın üzerindedir ve her üniversitenin kendi öğrenci yetiştirme yöntemi vardır. Ukrayna’da üniversite hayatı, düşük gelirli ailelerden gelen öğrenciler için bir zorluktur. Ancak, düşük gelirli öğrencilerin eğitimlerini başarıyla tamamlamalarını kolaylaştırmanın yolları vardır.

 Ukrayna’daki üniversite kütüphaneleri, birçok öğrencinin erişmekte zorlandığı zorlu bilimsel kaynaklarla doludur. Düşük gelirli ailelerden gelen öğrenciler ilgi duydukları konulardaki kitaplara ulaşmakta zorluk çekiyorlar. Bunun nedeni, çoğu üniversite kütüphanesinde belirli kitapların yalnızca birkaç nüshasının bulunması. Ayrıca, düşük gelirli ailelerden gelen öğrencilerin kütüphanedeki materyallere erişmek için uzun kayıt formları doldurmaları gerekir ki bu çok zaman alabilir. Bazı öğrenciler bunun, düşük gelirli öğrencilerin kaynaklara erişirken karşılaştıkları zorluklar konusunda endişelenmelerine gerek olmayan üst sınıf öğrencileri tarafından uygulamaya konulan adaletsiz bir sistem olduğuna inanıyor. Ancak bu da adil değil; düşük gelirli öğrenciler de herkes gibi materyallere kayıt olabilmelidir.

Ukrayna’daki düşük gelirli üniversite öğrencilerinin çoğu, üniversite derslerine devam ederken yarı zamanlı çalışmaya teşvik edilmektedir. Bu şekilde fazladan para kazanabilir ve mezun olduktan sonra kendilerine yardımcı olabilecek deneyim kazanabilirler. Ne yazık ki, bu işleri bulmak zor ve çok az ödüyorlar. Ayrıca, bazı insanlar düşük gelirli insanlarla çalışmaktan hoşlanmazlar ve bu nedenle onlara iş bulmak için herhangi bir çaba göstermezler. Bunun yerine, düşük gelirli öğrencileri ders kitapları ve sınıflar için gerekli diğer malzemeler için dağıtım yollarına gönderiyorlar. Bu açıkça sömürücüdür; insanlar, bir öğrencinin hangi aile gelir seviyesinden geldiğine bakılmaksızın düşük ücretli işler yapmaya istekli olmalıdır.

Ukrayna’da üniversite terk oranları hem düşük gelirli hem de yüksek gelirli öğrenciler için benzer şekilde yüksektir. Birçok düşük gelirli ve bekar ebeveyn, okul ve iş sorumluluklarını yönetmeyi çok zor buluyor. Ayrıca, Ukrayna’nın sert kışları büyük şehirlerin dışında yaşayan öğrenciler için felaket olabilir. Pek çok düşük gelirli aile, tanımadıkları bir şehir ortamında okumaya çalışırken donarak ölmemeleri için çocuklarını kış aylarında şehirlere taşıyor. Buna karşılık, yüksek gelirli öğrenciler, ailelerinin mali durumuna bakmaksızın sıklıkla okulu bırakmaktadır. Çünkü üniversite eğitimi Ukrayna’da ailenin gelir düzeyi ne olursa olsun bir hak olarak görülüyor. Ancak, kendileri bir derece peşinde koşarken kendilerini düzgün bir şekilde desteklemek için yeterli parası olmayanlara zarar verecekse, bu hak mevcut olmamalıdır.

 Ukrayna üniversitelerine giden düşük gelirli ve bekar ebeveynlerin karşılaştığı sorunlar, ‘o ülkeye veya kültüre özgü. Bununla birlikte, mücadele eden bu öğrencilere yardımcı olabilecek ve dahil olan herkes için faydalı olabilecek yollar vardır. Üniversiteler, düşük gelirli öğrencilerin materyallere kaydolmalarına ve okurken yarı zamanlı işler bulmalarına yardımcı olmak için makul çabayı göstermelidir. Ayrıca, büyük şehirlerin dışında yaşayan ailelerin, çocuklarının sağlıklarını riske atmadan eğitim alabilmeleri için kış aylarında şehirlere taşınmaları teşvik edilerek kış aylarında okul terk oranları azaltılmalıdır.

 eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir