İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ukrayna-Türkiye Üniversite Anlaşması

Ukrayna-Türkiye Üniversite Anlaşması

admin admin -
9

Ukrayna-Türkiye Üniversite Anlaşması

Son zamanlarda Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkiler önemli bir değişim geçirdi. Bu değişim, esas olarak bölgedeki siyasi gelişmelerden kaynaklanmaktadır. Özellikle Ukrayna’da yaşanan olaylar, bu iki komşu ülke arasındaki ikili ilişkileri önemli ölçüde keskinleştirmiştir. Sonuç olarak, Türk hükümeti yakın zamanda Ukrayna’da bir üniversite kurma planlarını duyurdu. Buna karşılık Ukrayna, Türk öğrencilerini üniversitelerine kabul etmeye ilgi gösterdi. Açıkçası, bu iki ülke arasındaki mevcut durum ideal olmaktan çok uzak. Ancak ikili ilişkilerini geliştirmenin ve karşılıklı çıkarları geliştirmenin yolları vardır.

 Örneğin, Türk öğrencilerin ve akademisyenlerin Ukrayna üniversitelerine karşı olumlu duygular beslediği açıktır. Bunun nedeni, her iki ülkenin de benzer bir eğitim sistemi ve müfredatı paylaşmasıdır. Ayrıca her iki ülke de aynı para birimini kullandığından Türk öğrencilerin Ukrayna üniversitelerine gitmeleri oldukça uygundur. Bu, Türk öğrencilerin para birimlerini Ukrayna para birimleriyle değiştirmekle uğraşmak zorunda kalmadıkları anlamına geliyor. Türk öğrenciler için dilerlerse Ukrayna üniversitelerine gitmek çok daha kolay.

Ayrıca her iki ülke de aynı para birimini kullandığı için Ukraynalı öğrencilerin para bozdurmadan Türk üniversitelerine gitmeleri çok kolay. Bu bağlamda, her iki ülkenin de üniversite öğrencilerinin para birimini değiştirmeden diğer ülke üniversitelerine devam etmelerine izin veren bir anlaşma imzaladığını belirtmekte fayda var. Bu anlaşma, öğrencilerinin yüksek öğrenim ücreti ödemeden başka ülkelerde okumalarına olanak sağlayarak hem Türkiye’ye hem de Ukrayna‘ya fayda sağlıyor. Bu amaçla, vatandaşlarının bu anlaşmadan tam olarak yararlanmasını istiyorlarsa, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin iyileştirilmesi için ciddi çaba gösterilmesi gerektiği açıktır.

 Her iki ülkenin de önlerinde çok iş olduğu açıktır. ilişkilerini geliştirmek ve karşılıklı olarak bu anlaşmadan yararlanmak isterlerse. Ancak, yeterince çaba gösterirlerse bu mümkün – çünkü her iki ülke de son zamanlarda ilişkileri geliştirmeye ilgi gösteriyor. En azından, başka bir ülkeyle güçlü ikili bağlara sahip olmanın getirdiği pek çok avantaj var. Bu nedenle, her iki ülke de fedakarlık yapmaya istekliyse, ilişkilerinin her bakımdan samimi ve karşılıklı olarak yararlı olmaması için hiçbir neden yoktur.

eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir