İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ukrayna Üniversiteleri: Dünyada Parlayan Bir Yıldız

Ukrayna Üniversiteleri: Dünyada Parlayan Bir Yıldız

admin admin -
12

Ukrayna Üniversiteleri: Dünyada Parlayan Bir Yıldız

Son yirmi yılda Ukrayna, eğitim sektöründe dikkate değer bir ilerleme kaydetti. Ülkenin eğitim sistemi artık Avrupa’nın en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden bazıları Ukrayna’da bulunmaktadır. Pek çok yabancı, sistemlerinin nasıl olduğunu görmek için bu üniversiteleri ziyaret etti. Birçoğu bu kurumlara aşık oldu ve orada okumak istiyor. Birçok kişi bu üniversiteleri dünyada parlayan bir yıldız olarak görüyor.

 Ukrayna, bir zamanlar Doğu Avrupa’nın büyük bölümünü kapsayan komünist bir ulus olan Sovyetler Birliği’nin bir parçasıydı. Sovyetler Birliği dağıldığında, birkaç ülke ondan bağımsızlık istedi. Ukrayna bu çabada en başarılı olanlardan biriydi; 1991’de bağımsız bir ulus oldular. 2004’te Ukrayna, Almanya’nın ev sahipliği yaptığı bir futbol turnuvasını kazandı. Bu, onlara Olimpiyatlar gibi uluslararası konferanslara katılmalarına izin verecek kadar uluslararası tanınırlık kazandırdı. Ayrıca bu tanıma ile orduları için gerekli teçhizatı satın alabilmişlerdir.

Ukrayna bağımsızlık hareketinin bir parçası olarak kendi askeri personelini eğitmek için Askiyk Birliyi’ni (Ulusal Güvenlik Teşkilatı) kurmuştur. Bu ajans, üniversitelerin bilgili bireyler yetiştirme kapasitesine sahip olduğunu fark etti ve bu yüzden onları askeri eğitim alanı olarak kullanmaya başladı. Bu nedenle, kırsal kesimden birçok öğrenci artık kendilerini yerel liseler yerine en iyi üniversitelerde okurken buluyor. Bunun bir bütün olarak ulus için son derece yararlı olduğu kanıtlandı.

Birçok yabancı, haber bültenleri ve sosyal medya siteleri aracılığıyla sistemlerini öğrendikten sonra Ukrayna üniversitelerini ziyaret etti ve okudu. Hatta bazıları bu birinci sınıf üniversitelere her gün kolayca erişebilmek için kalıcı olarak Ukrayna’da kalmaya karar verdiler. Hatta bazıları öğrenim masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak için burs başvurusunda bulundu; bu özellikle kitaplar ve diğer öğrenim malzemeleri için paraya ihtiyacı olan lisansüstü öğrenciler için yararlıdır. Nedense dünyanın her yerinden insanlar Ukrayna üniversitelerinde okumak istiyor!

Ne yazık ki, diğer ülkelerden gelen tüm insanlar Ukrayna üniversitelerinin ne kadar harika olduğunu anlamıyor. Pek çok insan, Kiev veya Lviv’de bir üniversiteye girmenin ne kadar zor olduğu konusunda yanlış fikirlere sahip. Sadece en iyi öğrencilerin bu okullara kayıt yaptırabileceğini düşünüyorlar. Bu gerçeklerden uzaktır; Kiev ve Lviv’in hemen dışında yaşayan çok sayıda yüksek eğitimli birey var! Bu insanların bir Ukrayna üniversitesinde okuyarak kendilerini kanıtlama şansına ihtiyaçları var. Ondan sonra istedikleri alana girmeye hazır olacaklar!

 Askiyk Birliyi’nin askeri personel yetiştirme konusundaki sıkı çalışması sayesinde Ukrayna üniversiteleri hızla Avrupa’nın en iyi eğitim sistemlerinden biri haline geliyor. İyi medya kapsamı ve Instagram gibi sosyal medya siteleri sayesinde birçok yabancı düzenli olarak Ukrayna üniversitelerini ziyaret ediyor. Bu ziyaretçiler, bu prestijli kurumlarda okumaktan heyecan duyuyor! Keşke daha fazla insan bu üniversitelerin ne kadar büyük olduğunu anlasa!

eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir