USD49,84EUR55,48ALTIN6.480,77Istanbul16° Bulutlu1:06YATSI'YAKALAN SÜRE
Ekonomi

Ekim Ekonomisi Veri ve Karar Yağmuruna Hazırlanıyor

Ekim ayı, dış ticaret, enflasyon, bütçe ve faiz kararı gibi kritik ekonomik gelişmelerle dolu geçecek. Merkez Bankası ve TÜİK’ten gelecek veriler piyasaların odağında olacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ekim Ekonomisi Veri ve Karar Yağmuruna Hazırlanıyor

Ekim ayı, Türkiye ekonomisi için kritik veri açıklamaları ve önemli kararların alınacağı yoğun bir takvimi beraberinde getiriyor. Ayın ilk haftasında dış ticaret ve enflasyon rakamları açıklanacak, ardından Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın TBMM’deki sunumu ekonomi gündeminin ana maddelerinden biri olacak.

Ekonomik Göstergeler ve Merkez Bankası’nın Rolü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 3 Ekim’de İstanbul’da eylül ayı dış ticaret verilerini kamuoyuyla paylaşacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise 5 Ekim’de eylül ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 6 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir sunum gerçekleştirecek. Karahan’ın sunumunda küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası konularında önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

TÜİK, 8 Ekim’de finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını, 9 Ekim’de ise sanayi üretim endeksini açıklayacak. Ayın 13’ünde Merkez Bankası ağustos ayı ödemeler dengesi verilerini duyuracak.

Bütçe Maratonu ve Faiz Kararı Piyasaları Etkileyecek

17 Ekim’de 2027 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi TBMM’ye sunularak bütçe maratonunu başlatacak. Piyasanın en çok odaklanacağı tarihlerden biri ise 22 Ekim olacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bu tarihte politika faizi kararını açıklayacak. Kurul, son toplantısında faizi yüzde 37’de sabit bırakmıştı. Karar metninde yer alacak ifadeler, yatırımcılar ve ekonomi çevreleri tarafından yakından takip edilecek.

Eylül ayında tasfiyesine karar verilen fonlara ilişkin süreçler ekim ayında da izlenmeye devam edecek. Bu süreçle ilgili ilgili kurum ve kuruluşlardan gelecek açıklamalar yatırımcıların gündeminde yer alacak. Ayın sonlarına doğru ise 27 Ekim’de eylül ayı iş gücü istatistikleri, 30 Ekim’de ise üçüncü çeyrek turizm istatistikleri açıklanacak.

Benzer Haberler

Tümü
Türkiye, Mali Şeffaflık Değerlendirmesinde Üst Sıralara Yükseldi
Türkiye, Mali Şeffaflık Değerlendirmesinde Üst Sıralara Yükseldi
Eylül Konut Satışları 142 Bin Adetle Zirveye Ulaştı
Eylül Konut Satışları 142 Bin Adetle Zirveye Ulaştı
Altın Yeni Güne Düşüşle Başladı
Altın Yeni Güne Düşüşle Başladı
Bankacılık Sektörü Kredi Hacmi 28 Trilyon Lirayı Aştı
Bankacılık Sektörü Kredi Hacmi 28 Trilyon Lirayı Aştı
Brent Petrol 110 Doların Üzerine Çıktı İran ABD Gerilimi Fiyatları Yükseltti
Brent Petrol 110 Doların Üzerine Çıktı İran ABD Gerilimi Fiyatları Yükseltti
Türkiye’nin Çin’e Su Ürünleri İhracatı 3 Katına Yaklaştı
Türkiye’nin Çin’e Su Ürünleri İhracatı 3 Katına Yaklaştı
İdeal İndirim Fiyatları..
İdeal indirim - idealindirim.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları İDEAL İNDİRİM 'de saklıdır.