Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğal gaz desteği ödemelerine ilişkin son verileri paylaştı. Temmuz ayında hak sahiplerine 158,8 milyon lira ödeme yapıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik Doğal Gaz Tüketim Desteği’nin 2023’ten bu yana düzenli sosyal yardımlar kapsamına alındığını duyurdu. Bu destek, vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Destekten yararlanmak isteyenlerin Türk vatandaşı olması, e-Devlet üzerinden başvuru yapması ve doğal gaz altyapısı bulunan bir yerde ikamet etmesi gerekiyor. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hak sahipliği kararını da alması şart koşuluyor.
Vatandaşlar, yardım programından her ödeme döneminde yeniden başvuru yapmadan faydalanabiliyor. Haneye ait faturalar, e-ailem.aile.gov.tr adresindeki ödeme hizmeti veya Halkbank şubelerinden alınan Aile Kartları ile Halkbank/TAM ATM’leri aracılığıyla ödenebiliyor. Bu sayede iller için belirlenen tahsisat tutarından düzenli olarak yararlanılıyor.
Ödeme tutarları, iller arasındaki sıcaklık farklılıkları göz önünde bulundurularak belirleniyor. Destek, yıl içinde ekim-mayıs aylarını kapsayan 8 aylık dönem için iki ayda bir ödeniyor.
Bakan Göktaş, 2026 yılı temmuz dönemi ödemelerinde 504 bin 638 hak sahibine toplam 158 milyon 836 bin lira aktarıldığını belirtti. 2026 yılı genelinde ise 617 bin 680 hak sahibine toplam 1 milyar 69 milyon lira destek sağlandığını ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]