Bakan Kurum Hobi Bahçeleri ve COP31 Açıklamaları

Bakan Kurum, hobi bahçeleri için yeni bir düzenleme yolda. Tarım alanları korunacak, vatandaşın ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca COP31 zirvesine dair detaylar paylaşıldı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Kurum Hobi Bahçeleri ve COP31 Açıklamaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hobi bahçelerine yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını ve bu çalışmanın yakın zamanda hayata geçeceğini bildirdi. Bakan Kurum, bu düzenlemeyle hem tarım alanlarının korunacağını hem de vatandaşların taleplerinin karşılanacağını belirtti.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Bakan Kurum, gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, hobi bahçeleri konusundaki yeni modelin durumu hakkında bilgi verdi. Kurum, vatandaşların taleplerini dikkate aldıklarını ve tarım alanlarının korunmasının öneminin farkında olduklarını ifade etti.

Hobi Bahçeleri Düzenlemesi Detayları

Bakan Kurum, tarım alanlarının gıda güvenliği açısından kritik olduğunu vurgulayarak, bu alanlarda izinsiz kullanımların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Pandemi sonrası toprağa temas etme ve bahçecilik yapma talebinin arttığını belirten Kurum, bu ihtiyacın yasal bir düzenleme ile karşılanması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında ilgili bakanlıklarla yürütülen çalışmanın, hem tarım alanlarını koruyacak hem de vatandaşların beklentilerini karşılayacak bir model sunduğunu belirtti.

Kurum, bu yeni çalışmanın hem tarım alanlarını güvence altına alacağını hem de vatandaşların hobi bahçesi ihtiyaçlarını kanun ve yönetmelikler çerçevesinde karşılamalarına imkan tanıyacağını ekledi. Bu düzenlemenin yakın zamanda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

COP31 ve İklim Değişikliği Mesajları

Bakan Kurum, Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı COP31 İklim Zirvesi’ne ilişkin de açıklamalarda bulundu. Zirvenin Antalya’da düzenleneceğini hatırlatan Kurum, gençlerin bu süreçte aktif rol alacağını vurguladı. Antalya’nın iklim değişikliğinin etkilerini yoğun yaşayan bir bölge olması nedeniyle zirvenin burada gerçekleştirilmesinin önemine değindi.

Kurum, COP31’de 100’ü aşkın liderin ve çok sayıda bakanın katılacağı bir zirve gerçekleştirileceğini belirterek, zirvenin

Benzer Haberler
Kalkınma Yolu Projesi 80 Milyar Dolarlık Enerji Koridoru Olabilir
Kalkınma Yolu Projesi 80 Milyar Dolarlık Enerji Koridoru Olabilir
Türk Lirası Dış Ticaret Hacmi Dokuz Ayda 1,2 Trilyon Lirayı Aştı
Türk Lirası Dış Ticaret Hacmi Dokuz Ayda 1,2 Trilyon Lirayı Aştı
DDK Başkanı Salih Tanrıkulu Cumhurbaşkanı Talimatıyla Yatırım Fonları Denetimini Duyurdu
DDK Başkanı Salih Tanrıkulu Cumhurbaşkanı Talimatıyla Yatırım Fonları Denetimini Duyurdu
Ekim Ekonomisi Veri ve Karar Yağmuruna Hazırlanıyor
Ekim Ekonomisi Veri ve Karar Yağmuruna Hazırlanıyor
Türkiye’de Yapay Zeka Kullanımı İkiye Katlandı Bilişim Sektörü Önde İnşaat Geride Kaldı
Türkiye’de Yapay Zeka Kullanımı İkiye Katlandı Bilişim Sektörü Önde İnşaat Geride Kaldı
Çin Ticaret Engeli Soruşturmasını ABD’ye Karşı Uzattı
Çin Ticaret Engeli Soruşturmasını ABD’ye Karşı Uzattı
İdeal İndirim Fiyatları..
İdeal indirim - idealindirim.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları İDEAL İNDİRİM 'de saklıdır.