Hakan Fidan ve Ahmed Şara Ortak Açıklama Yaptı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’nin başkenti Şam’da Suriye’deki yeni yönetimin lideri Ahmed eş-Şara ile bir araya geldi. İkilinin yaptığı ortak açıklamada, tarihin doğru tarafında yer almanın mutluluğu dile getirildi. Suriye’nin Yeniden İnşası İçin Gerekli Adımlar Atılmalı Bakan Fidan, Suriye’deki yeni yönetimin fırsat ve imkânlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak,…
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’nin başkenti Şam’da Suriye’deki yeni yönetimin lideri Ahmed eş-Şara ile bir araya geldi. İkilinin yaptığı ortak açıklamada, tarihin doğru tarafında yer almanın mutluluğu dile getirildi.
Bakan Fidan, Suriye’deki yeni yönetimin fırsat ve imkânlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, ülkenin normalleşmesi ve güvenliğinin sağlanması için uluslararası toplumun güçlü bir destek sağlaması gerektiğini belirtti. Suriye’nin yeniden inşası için gerekli hazırlıklara bir an önce başlanması gerektiğini vurgulayan Fidan, Türkiye’nin desteğe hazır olduğunu ifade etti.
Bakan Fidan, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’de yeri olmadığını ve kendisini feshetmesi gerektiğini açıklarken, İsrail’in Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, uluslararası toplumun, İsrail’in hukuksuz eylemlerine karşı somut bir tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.
Fidan, Suriyelilerin onurlu mücadelesine vurgu yaparak, umut dolu yeni bir güne işaret etti. Gelecek kuşaklar ve barış içinde yaşayan bir Suriye için çaba gösterme sözü verdi ve Şara’ya başarılar diledi.
Suriye’deki azınlıklar konusunda da Fidan, yeni yönetimin eşitlik ve adalet üzerine kurulu bir vizyona sahip olduğunu belirtti. Herkesin etnik kökeni veya mezhebi ne olursa olsun eşit olduğu bir sistemin inşa edileceğine dikkat çekti.
Bu önemli ziyaret, Türkiye’nin Suriye’deki yeniden yapılanma sürecine sağlayacağı destek ve bölgedeki istikrara katkı sunma çabalarını bir kez daha vurgulamış oldu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]