İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul’da Yenidoğan Çetesi Operasyonu Hakkında İçişleri Bakanı Açıklama Yaptı

İstanbul’da Yenidoğan Çetesi Operasyonu Hakkında İçişleri Bakanı Açıklama Yaptı

Haber Haber -
9

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Açıklamaları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ’da bir otelde düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru” toplantısının ardından İstanbul’daki “yenidoğan çetesi” soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çeteye Yönelik Başlatılan Soruşturma

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, CİMER’e yapılan başvuru ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarıyla 21 Mayıs 2023 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamlı bir şekilde devam etmektedir.

Çalışmaların Detayları

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı proje çalışmasını yürüterek soruşturmayı tamamlamıştır. Bakan Yerlikaya, “Soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam etmekte olup Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yapmıştır” şeklinde bilgi verdi.

Şüpheliler Hakkında Bilgiler

Bakan Yerlikaya, “Haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlardan 47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış, 22’si tutuklu bulunan şüphelilerle ilgili yargılama süreci başlamış ve devam etmektedir” dedi.

Soruşturmanın Geleceği

Yerlikaya, “Artık konu yargıdadır ve bizler hep birlikte yüce milletimiz adına, oradan çıkacak kararı bekleyeceğiz. Temennimiz, vicdanları yaralayan olayların hiç olmamasıdır. Soruşturma, planlı, projeli, sabırla ve titizlikle yürütülmüş, yargılama süreci devam etmektedir” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar