İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Uluslararası İşgücü Kanunu’nda Değişiklik: Yabancı Çalışma İzni Süreci

Uluslararası İşgücü Kanunu’nda Değişiklik: Yabancı Çalışma İzni Süreci

Haber Haber -
2

Yeni Düzenlemeler İle Yabancı Çalışma İzni Süreci Değişiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası İşgücü Kanunu’nda yapılan değişiklikleri açıkladı. Buna göre, Uluslararası İşgücü Kanunu kapsamında düzenlenen çalışma izni muafiyeti artık yabancılara izin alma yükümlülüğünden muafiyet sağlamayacak. Ancak, yeni düzenleme ile birlikte başvuru süreci ve izin değerlendirilme süreci farklı bir şekilde işleyecek.

Kimler Çalışma İzni Muafiyetinden Yararlanabilir?

Yapılan düzenleme kapsamında bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde çalışacaklar, akademisyenler, araştırmacılar, petrol ve doğal gaz arama profesyonelleri, gemi adamları, profesyonel sporcular, tur operatörü temsilcileri ve stajyerler gibi farklı gruplar çalışma izni muafiyetinden yararlanabilecek. Ayrıca, geçici koruma altındakiler ve insani ikamet izni sahipleri de belirli koşullar sağlandığında çalışma izni muafiyetinden faydalanabilecek.

Yabancı Basın Mensuplarına Kolaylık

Yabancı basın mensupları da İletişim Başkanlığının uygun görüşü doğrultusunda daimi basın kartı sahibi olarak Türkiye’ye geldiklerinde çalışma izni muafiyetinden faydalanabilecekler.

Çalışma İzni Muafiyet Süresi ve Yeni Kolaylıklar

Düzenleme ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca bildirilen yabancılara verilen çalışma izni muafiyetinin süresi 6 aydan 3 yıla çıkarıldı. Ayrıca, gençlik ve spor alanlarında hizmet verecek yabancılara da kolaylık sağlandı.

Yabancıların Çalışma İzni Başvuru Süreci

Yönetmelikle, Türkiye’ye yasal giriş tarihinden itibaren başlayan 30 günlük süre eşiği kaldırılarak yabancılara, Türkiye’de yasal olarak bulundukları süre içerisinde çalışma izni muafiyet başvurusu yapma imkanı da getirildi.

Bu düzenlemelerle Türkiye, uluslararası alanda nitelikli temsilini güçlendirerek Türkiye markasını daha da ön plana çıkarmayı hedefliyor.

İlgili Yazılar