İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Adana’da Kaçak Hayvan Kesimine Büyük Cezai İşlem

Adana’da Kaçak Hayvan Kesimine Büyük Cezai İşlem

Haber Haber -
4

148 Bin Lira Ceza ve İş Yeri Kapatıldı

Adana’nın Seyhan ilçesinde, denetim sırasında kaçak ve usulsüz hayvan kesimi yapılan bir iş yerine ciddi bir idari para cezası verildi. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mirzaçelebi Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir iş yerinde kaçak ve usulsüz hayvan kesimi yapıldığını tespit etti.

İş Yeri Sahibine Yüksek Ceza Kesildi

İş yeri sahibi İbrahim Halil Şanlı (19) hakkında Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından **148 bin 997 lira** idari para cezası uygulandı ve iş yerinin faaliyeti durduruldu. Ayrıca, hijyen standartlarına uymayan etler imha edildi ve işletme kapatıldı.

Bakan Yumaklı’dan Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, gıda güvenilirliği ve hijyen standartlarına uymayan durumların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yumaklı, hijyen standartlarına uymayan işletmeye cezai işlem uygulandığını, etlerin imha edildiğini, olumsuz koşullarda gıda satışı yapılan işletmenin kapatıldığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Bu olayın ardından yapılan işlemlerle ilgili olarak vatandaşların sağlığının her şeyden önce geldiğini vurgulayan Bakan Yumaklı, benzer durumlara müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.

İlgili Yazılar