Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İnsani Yardım Taşıyor Türkiye’nin Lübnan’a insani yardım götüren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait amfibi gemiler TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, Beyrut Limanı’na ulaştı. TCG Bayraktar’da Türk Vatandaşları Tahliye Edildi TCG Bayraktar’a yükleri indirildikten sonra çoğunluğu Türk vatandaşı olan siviller gemiye alındı. Yaşlı, engelli, bebek ve çocukların da bulunduğu siviller, bavul kontrolünün ardından gemiye…
Türkiye’nin Lübnan’a insani yardım götüren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait amfibi gemiler TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, Beyrut Limanı’na ulaştı.
TCG Bayraktar’a yükleri indirildikten sonra çoğunluğu Türk vatandaşı olan siviller gemiye alındı. Yaşlı, engelli, bebek ve çocukların da bulunduğu siviller, bavul kontrolünün ardından gemiye bindirildi.
Yardımların indirildiği TCG Sancaktar’a da sivilleri almak için hazırlıklar yapılıyor. Büyük Tahliye Operasyonu TRT Haber’de canlı olarak yayınlandı.
Sivillerin sağlık kontrolleri Türk doktorlar tarafından yerli amfibi gemilerde yapılacak. Ayrıca, farklı ülkelerden talepte bulunan vatandaşlar da bu gemilere alınarak tahliye edilecek.
Türkiye, 2006 yılında 34 gün süren İsrail-Lübnan Savaşı’nda da benzer bir tahliye operasyonu gerçekleştirmişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait gemiler, o dönemde de vatandaşları güvenli bir şekilde Türkiye’ye geri getirmişti.
Sonuç olarak, Türkiye’nin Lübnan’daki vatandaşlarını tahliye etme operasyonu büyük bir titizlikle yürütülüyor ve denizden yapılan bu tahliye operasyonu büyük bir organizasyonla gerçekleşiyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]