İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Toplandı

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Toplandı

Haber Haber -
65

Anagold Madencilik Yetkilileri Komisyonu Dinledi

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplandı. Komisyon, İliç’te liç kayması sonucu 9 işçinin yaşamını yitirdiği madeni işleten Anagold Madencilik yetkililerini dinledi.

İlginç Savunma: İliç’te İşsizliği Düşürdük

Anagold temsilcileri komisyona 75 sayfalık bir rapor sundu. Raporda, “SSR Madencilik ve Türkiye Yatırımları, ticari faaliyetleri, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 50 bine yakın kişiye katkıda bulunduğu, İliç’in işsizliğin en düşük olduğu ilçelerden biri olduğu bu nedenle tersine göç alarak nüfusunun artığına dikkat çekilmesi, muhalefet milletvekilleri tarafından “Bunların kazayla ne ilgisi var” tepkisini sebep oldu.

Jeoteknik Mühendisin Uyarıları

Anagold Hukuk Direktörü Cem Aktolga, facianın yaşandığı gün sabah 08.00’de çatlakların tespit edildiğini ve şirkette çalışan Jeoteknik Mühendisi’nin heyelan öncesinde uyarılarda bulunduğunu belirtti. Mühendisin çatlakları çimento ile kapatılmasını önerdiği ve ciddi hizmet kusuru olduğunu ifade etti.

Milletvekillerinden Soru Yağdı

Milletvekilleri, Anagold yetkililerine çeşitli sorular yöneltti. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, facianın doğal bir heyelan olmadığını, jeoradar verilerinin kasım ayı itibariyle uyarılara rağmen neden gerekenin yapılmadığını sordu. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, asli sorumluluğun taşeron şirketlere mi yüklendiğini sorguladı.

Riskler ve Sorumluluklar Tartışıldı

İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, patlayıcı kullanımıyla ilgili, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ise yığılmaların sebeplerini sordu. Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan ise, Anagold’a neden bu riski aldıklarını sordu.

Bu sorular ve savunmalar ışığında İliç Maden Kazası hakkında detaylı bilgi komisyon tarafından incelenmeye devam ediyor.

İlgili Yazılar