İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Mevsimlik Tarım İşçileri İçin Yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Mevsimlik Tarım İşçileri İçin Yayımlandı

Haber Haber -
16

Mevsimlik Tarım İşçileri için Önemli Adımlar Atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı “Mevsimlik Tarım İşçileriyle ilgili 2024/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelge, tarım işçilerinin yaşadığı sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmaların usul ve esaslarını belirliyor.

Geçici Yerleşim Alanları Oluşturulacak

Valilikler, mevsimlik tarım işçilerinin çalıştığı yerlerde geçici yerleşim alanları oluşturacak. Bu alanlar, işçilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, güvenli, ekonomik ve estetik özelliklere sahip olacak. Ayrıca, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla mobil sağlık ekipleri de oluşturulacak.

Çocuklar İçin Eğitim ve Bakım Hizmetleri

Geçici yerleşim alanlarında çocuklar için eğitim merkezleri oluşturulacak. Ayrıca, çocuk işçiliğinin önlenmesi ve zorunlu eğitime devam edilmesi için gerekli tedbirler alınacak. İşçilerin daimi ikamet ettikleri illere döndüklerinde eğitim ihtiyaçları da karşılanacak.

Çalışma Koşullarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi

İl/İlçe Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme Kurulları oluşturularak iş koşullarının izlenmesi ve uyuşmazlıkların çözümlenmesi sağlanacak. Ayrıca, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin projelere destek verilecek.

Ulusal Politikanın Belirlenmesi ve Koordinasyon

Mevsimlik Tarım İşçileri ile ilgili ulusal politikanın belirlenmesi ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması amacıyla Kurul oluşturulacak. Bu Kurul, çalışmaları yılda en az bir kez olmak üzere belirli periyotlarda gerçekleştirecek.

İlgili Yazılar