İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye Turizm Sektörü 2024 Sezonuna Erken Başladı

Türkiye Turizm Sektörü 2024 Sezonuna Erken Başladı

Haber Haber -
24

Turizm Haftası ile Sezona Başlangıç

Türkiye’de her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası, bu yıl üç bayramla birlikte sezonun yaklaşık 1 ay erken açılmasını sağladı.

2024 Sezonunda Dört Önemli Bayram Bekleniyor

Nevruz, paskalya ve ramazan bayramlarıyla sezonu erken açan turizm sektörü, önümüzdeki aylarda dört önemli bayram ve tatil süreci yaşayacak.

Yüzde 20’lik Artış

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turist sayısında geçen seneye göre %20’lik bir artış olduğunu belirtti. Özellikle Rusya, Almanya, İngiltere ve Polonya’dan gelen turistlerin etkili olduğu belirtildi.

İç Turizmde Rezervasyon Artışı

AKTOB Başkanı Kavaloğlu, iç turizmde önemli bir artış yaşandığını belirterek, iç turistlerin erken rezervasyon yapma konusunda yurt dışından gelen turistlerle yarıştığını vurguladı.

Yüksek Sezon Mayıs Ayıyla Başlıyor

2023’ü rekorlarla kapatan sektör, 2024 hedeflerini büyüttü. Yüksek sezona giriş yapılacağı Mayıs ayıyla birlikte bölgelerdeki otellerin açılmaya başlayacağı ifade edildi.

Doluluklar Yüzde 80’lerde

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, bayram döneminde otellerin yüksek doluluk oranlarına ulaştığını belirtti. Gelecek dönemde doluluk oranlarının yüzde 80-85’lere çıkması bekleniyor.

Kur ve Enflasyon Sorunu

Sektör temsilcileri, kur ve enflasyon sorunlarına dikkat çekerek, özellikle Euro bazında yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Rezervasyonlarda yaşanan artışa rağmen kurların beklentileri karşılamadığına vurgu yapıldı.

Personel Sıkıntısı

Sektörde yaşanan personel sıkıntısına da değinilen haberde, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Endonezya’dan personel tedarik edilerek çözüm arandığı belirtildi. Özellikle mavi yakalı personel ihtiyacına vurgu yapıldı.

İlgili Yazılar