İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Hindistan Seçimlerinde Modi’nin Yarışı

Hindistan Seçimlerinde Modi’nin Yarışı

Haber Haber -
21

Modi ve BJP, Hindistan’ın En Büyük Seçimine Hazırlanıyor

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Bharatiya Janata Partisi (BJP) liderliğindeki Ulusal Demokratik İttifakı (NDA) ile Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsamlı İttifakı (INDIA) arasında gerçekleşecek geniş koalisyon seçimine hazırlanıyor.

Devam Eden Seçim Süreci

30’dan fazla muhalefet partisinin yer aldığı Hindistan genel seçimleri, 7 aşamalı bir süreçten oluşuyor ve 6 hafta sürecek. 4 Haziran’da açıklanacak sonuçlar, ülke tarihindeki en uzun seçim olma özelliğine sahip.

Seçim Sistemi

Hindistan’da Halk Meclisi (Lok Sabha) seçimlerinde 543 sandalye için yarış yapılıyor. Hükümet kurabilmek için en az 272 sandalye kazanmak gerekiyor. Parlamenter demokraside hükümetin başbakanını çıkarmak için çoğunluğun sağlanması zorunlu.

7 Aşamalı Seçim Süreci

Ülkenin büyüklüğü ve nüfusu nedeniyle Hindistan’da seçimler 7 aşamada gerçekleşiyor. 26 Nisan’da başlayacak seçimler, 1 Haziran’da sona erecek. Yaklaşık 968 milyon seçmen, 1 milyonu aşkın merkezde oy kullanacak.

Anketler ve Öngörüler

Yerel basında yapılan anketler, Narendra Modi’nin tekrar seçileceğine işaret ediyor. BJP’nin genel seçimlerde çoğunluğu elde edeceği öngörülüyor. Seçimde 303 milletvekili kazanan BJP’nin tekrar iktidara gelmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar