İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi’nden Yenilikçi Malzeme Geliştirildi

ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi’nden Yenilikçi Malzeme Geliştirildi

Haber Haber -
24

Yue Jessica Wang: “Mısır Nişastası ve Su İle Yenilikçi Malzeme Geliştirdik”

ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi’nden araştırmacılar, darbe aldıkça sertleşen ve iletken özellik gösteren yeni bir malzeme geliştirdi. Projenin lideri Yue Jessica Wang, yaptığı açıklamada, mısır nişastası ve suyun karıştırılmasıyla elde ettikleri malzemenin ilginç özellikler sergilediğini belirtti.

Polimerlerden Oluşan Bir Sulu Çözelti Kullanıldı

Proje kapsamında, araştırmacılar öncelikle 4 farklı polimerden oluşan bir sulu çözelti hazırladı. Daha sonra bu çözeltiyi ince bir tabaka halinde kurutarak özel bir malzeme elde ettiler. Deneyler sonucunda, malzemenin darbe aldıkça daha sert hale geldiği gözlemlendi.

Di Wu: “Pozitif ve Negatif Yüklü Polimerlerin Etkileşimi”

Araştırmacılardan Di Wu, projede iki pozitif ve iki negatif yüklü polimer çeşidinin kullanıldığını açıkladı. Bu farklı yüklü polimerlerin etkileşimi sayesinde malzemenin sertleştiğini belirten Wu, bu etkileşimi köfte ve spagettiye benzetti ve pozitif yüklü moleküllerin suyu sevmediği için köfte benzeri yapılar oluşturduğunu ifade etti.

Araştırmacılar, malzemenin gelecekte akıllı saatlerden kalp ve damar hastalıklarının takibinde kullanılan sensörlere kadar pek çok alanda faydalı olabileceğini düşünüyor.

İlgili Yazılar