İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vefa Öztürk’ten Bahar Hastalıkları Uyarısı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vefa Öztürk’ten Bahar Hastalıkları Uyarısı

Haber Haber -
19

Baharla Birlikte Artış Gösteren Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vefa Öztürk, her yeni mevsimde olduğu gibi bahar aylarında da artan üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtilerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Hastalıklar ve Komplikasyonları

Bahar dönemiyle birlikte sık görülen hastalıklar arasında Influenza, Covid, RSV, Adenovirüs ve Beta mikrobu kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonları yer alıyor. Özellikle bu yıl, enfeksiyonların neden olduğu komplikasyonlar daha fazla dikkat çekiyor. Zatürre, bronşit, astım atakları, KOAH alevlenmeleri, uzamış öksürükler, sinüzitler ve orta kulak iltihapları gibi sorunlar artış gösteriyor.

Tedbirler ve Tanı

Dr. Öztürk, bahar hastalıklarının tanısının genellikle akciğer grafisi, kan testleri ve virüs için burun sürüntüleri ile konulabildiğini belirtti. Ancak, özellikle zatürre şüphesi varsa tomografi gibi ileri tetkiklerin gerekebileceğini ekledi. Enfeksiyonlardan korunmak için ise kapalı ortamlardan uzak durma, maske takma, dengeli beslenme, iyi uyku, bol sıvı tüketme, el hijyenine dikkat etme ve doktor önerisi dışında ilaç kullanmama gibi önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Covid-19 ve Bahar Ayları

Dr. Öztürk, Covid-19’un aşılama süreciyle birlikte etkilerinin değiştiğini ancak genel enfeksiyon kontrol önlemlerine uyulmadığında vaka sayılarının artabileceğini belirtti. Özellikle bahar aylarında seyahat ve kalabalık ortamlardan kaçınmanın, maske kullanımının devam ettirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Uzamış Öksürüklere Dikkat!

Son günlerde sık görülen hastalıklarda uzun süren kuru öksürüklerin öne çıktığını belirten Dr. Öztürk, öksürüğün 2 haftayı geçmesi durumunda ve diğer belirtiler eşlik ettiğinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini vurguladı.

Dr. Ali Vefa Öztürk, üst solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesi ve erken teşhisin hayati önem taşıdığını hatırlatarak, belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden uzman bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtti.

İlgili Yazılar