İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Elon Musk, Twitter’ı Canlandırmak İçin Adımlar Atıyor

Elon Musk, Twitter’ı Canlandırmak İçin Adımlar Atıyor

Haber Haber -
17

Elon Musk’un Zor Günleri

Elon Musk, Tesla’nın hisselerindeki değer kaybı ve servetinde yaşanan azalma ile zor günler geçiriyor. Dünyanın en zengin milyarderleri listesinde birinci sıradan dördüncü sıraya gerileyen Musk, diğer şirketlerini güçlendirmeye odaklanıyor gibi görünüyor.

Twitter’ı Canlandırma Çabaları

Musk, 2022 yılında Twitter’ı satın alarak X’e dönüştürmeye çalıştı. Ancak eski projelerin başarısız olduğunu belirten uzmanlara göre, şu anda platformun eski Twitter’a geri dönme stratejisi izlediği görülüyor.

Musk’un güven kazanma çabaları kapsamında platformda daha önce doğrulanmış hesapların mavi tiklerinin kaldırıldığını ardından tekrar verildiği gözlemlendi.

Yeni Yatırımlar

Musk, güvenlik önlemlerini artırmak için Teksas’ta yeni bir içerik denetleme merkezi kurdu ve üst düzey yöneticileri işe alarak platformun güvenliğine yeniden yatırım yaptı. Ancak bu süreçte şirket personelinin neredeyse yarısını işten çıkardı.

Kullanıcı ve Gelir Kayıpları

X, Musk’ın devralmasından bu yana dünya genelinde yüzde 15 kullanıcı kaybetti. Aynı zamanda platformun reklam gelirlerinde yüzde 50’lik bir düşüş yaşandı. Ancak Musk, yeni özellikler sunmak yerine kullanıcıların siteye geri dönmesini sağlayan stratejiler izlemeye devam ediyor.

İlgili Yazılar