İdeal indirim – idealindirim.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Alphabet’in İş Modeli Değişiyor: Google, Ücretli İçeriklere Geçebilir

Alphabet’in İş Modeli Değişiyor: Google, Ücretli İçeriklere Geçebilir

Haber Haber -
18

Google, Ücretli İçeriklere Geçebilir

Alphabet’e ait olan şirketin iş modelini yenilediği ve temel ürünlerinin bir kısmını ücretli hale getireceği iddia ediliyor.

Google’ın herhangi bir içeriği ilk kez ücretlendirmesi durumunda bu, şirketin bir ilk olacak. Ancak Google, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değil.

Yeni Yapay Zeka Destekli Arama Özellikleri Geliyor Olabilir

Financial Times’ın haberine göre, Alphabet’in şirketi, Google’ın viral sohbet robotu ChatGPT’nin versiyonu olan Gemini adlı yeni yapay zeka asistanına erişim sunan premium abonelik hizmetlerine, yapay zeka destekli belirli arama özelliklerini ekleyebilir.

Yöneticilerin henüz bu teknolojiyi kullanıp kullanmayacakları konusunda bir karar vermedikleri belirtiliyor. Ancak FT, mühendislerin hizmeti dağıtmak için gereken teknik bilgiyi geliştirdiklerini aktarıyor.

Google’ın Ücretsiz Arama Motoru Korunacak

FT, Google’ın geleneksel arama motorunun ücretsiz olarak kalacağına dikkat çekerken, şirketin gelirlerinin büyük bir kısmının reklamlardan sağlandığını vurguluyor.

Google, 2015’ten bu yana internet kullanıcılarının yüzde 80’inden fazlası ile masaüstü arama motoru pazarında hakim durumda. Çeşitli web siteleri, şirketin günlük bir milyardan fazla kullanıcıya eriştiğini iddia ediyor. Statista’ya göre Alphabet, 2023’te 1,6 trilyon dolarlık değerleme ile dünyanın en büyük internet şirketlerinden biri olacak.

İlgili Yazılar